Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Με ψηλά το κεφάλι μέχρι την τελική νίκη

Νίκος Τσάγκας

Αγαπητοί σύντροφοι,
Με μολύβι και χαρτί προσεχτικά και μεγάλο ενδιαφέρον, μελέτησα και τις 106 σελίδες των Θέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ για το 20ό Συνέδριο που θ' αρχίσει τις εργασίες του στις 30 Μάρτη - 2 Απρίλη 2017. Εγκάρδια τις αποδέχομαι και τις χαιρετίζω.
Θα 'ναι ένα Συνέδριο ιστορικό, της εποχής, του 21ου αιώνα, «Φως που καίει», όπως λέει σε ποίημά του ο μεγάλος μας ποιητής Κώστας Βάρναλης, μια δάδα που θα φωτίσει παντού στον κόσμο. Αυτές οι Θέσεις μου δίνουν μεγάλη ορμή για νέους μεγάλους αγώνες, που εδώ και 100 χρόνια διεξάγει το δοξασμένο ΚΚΕ.
Είμαι και 'γω ένας βετεράνος του Κόμματος. Μπήκα στις γραμμές του όντας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Χάρκοβο το 1960. Αχ, πόσο ξένοιαστη και ευτυχισμένη ήταν εκείνη η εποχή, όταν όλα ήταν για τον εργαζόμενο λαό. Τώρα λυπάμαι που όλα πάνε στραβά. Λίγα λόγια για την ΚΝΕ: εμείς οι βετεράνοι κι όχι μόνο, του τιμημένου ΚΚΕ, χαιρόμαστε για το καινούργιο αίμα που ποτίζει τα λάβαρα του αγαπημένου ΚΚΕ της εργατικής τάξης.

Ετσι, πρόσφατα, τις δύο τελευταίες Κυριακές του Δεκεμβρίου στρατολογήσαμε ομόφωνα από την ΟΒ ΚΝΕ 2 μέλη του Κόμματος και μέχρι το 20ό Συνέδριο, με περηφάνια, θα δεχτούμε άλλα 3 μέλη.
Ξέρουμε ότι το παρελθόν αποτελεί φάντασμα, ενώ το πιστεύω, το μέλλον και η ελπίδα αποτελούν αισιοδοξία. Κι ας ουρλιάζει στο σύμπαν η σάπια καπιταλιστική κοινωνία. Από ατσάλι είναι η εργατική τάξη που παράγει τον πλούτο και τ' αγαθά.
Από 'δω αναδεικνύεται και το χρέος μας, όλων μας, που διαβάσαμε πολλά, ακούσαμε, είδαμε και τα ζήσαμε στο πετσί μας όλα τα γεγονότα των παλιών καιρών, να μεταδώσουμε τις εμπειρίες μας και στους νεότερους, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, καλώντας τους να συνειδητοποιήσουν την ανάγκη της οργανωμένης πάλης και μέσα σ' αυτό να δούνε το χρέος τους, να μπούνε στις γραμμές του μαζικού λαϊκού κινήματος για να αγωνιστούν με συνέπεια, πεποίθηση ότι θα ανατρέψουν τα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών όπου Γης. Να επικρατήσει και πάλι η ειρήνη, να χαρούν την προκοπή και την κοινωνική δικαιοσύνη οι λαοί. Κι αυτό θα γίνει, όπως έλεγε ο αείμνηστος κομμουνιστής Κώστας Λουλές, και θα είναι ντάλα μεσημέρι.
Εύχομαι καλούς καρπούς στις εργασίες του 20ού Συνεδρίου!
Με κομμουνιστική υπερηφάνεια


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου