Η λήξη του Συνέδριου μέσα από τις σελίδες του τύπου


Με ρεπορτάζ στα φύλλα της Κυριακής, αλλά και της Δευτέρας, ο αστικός Τύπος ασχολήθηκε με τις εργασίες και την ολοκλήρωση του 20ού Συνεδρίου του ΚΚΕ. Αν και στην πλειοψηφία των δημοσιευμάτων κυριάρχησαν η απλή καταγραφή και οι αναδρομές σε παλαιότερα Συνέδρια του Κόμματος, από μερίδα του Τύπου δεν έλειψε η προσπάθεια στο ρεπορτάζ και στους τίτλους να δημιουργηθούν εντυπώσεις, να κατασκευαστούν ίντριγκες και σενάρια, που καμιά σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα.
Στόχος τους δεν είναι, βέβαια, να αντιπαρατεθούν ιδεολογικά και πολιτικά με το ΚΚΕ, αλλά να βγάλουν την αντιΚΚΕ χολή τους, να απαξιώσουν και να πλήξουν το Συνέδριο, τις ομόφωνες Αποφάσεις και συνολικά το Κόμμα, τη στρατηγική του και την πολιτική του δράση, που απευθύνεται πλατιά στο λαό.
Για παράδειγμα, στο φύλλο της Κυριακής, η «Αυγή» σε άρθρο του Δ. Χρήστου, που ξεπερνά για μια ακόμη φορά τον εαυτό της σε αντιΚΚΕ μένος, γράφει: «Οσες διαφορετικές απόψεις υπήρχαν εξαφανίστηκαν μετά το προηγούμενο συνέδριο. Καθώς έχει λυθεί και το θέμα των συμμαχιών, όπου το κόμμα θα συνεργαστεί για τον πολιτικό του στόχο μόνο με τον εαυτό του, δηλαδή τις θυγατρικές οργανώσεις, οι σύνεδροι δεν φάνηκε να έχουν απορίες (...) Το κόμμα έχει ανακηρύξει ως πρώτο αντίπαλο τον ΣΥΡΙΖΑ και εργάζεται με πάθος για την αποτυχία της κυβέρνησης. Δεν πρέπει να παρασυρθούν τα πλήθη από τη βελτίωση της ζωής τους, διότι αν βελτιωθεί, θα θεωρήσουν τον επιστημονικό διορθωμένο σοσιαλισμό του ΚΚΕ ουτοπικό. Θα δουν ότι υπάρχει και άλλη λύση για την υπάρχουσα ζωή τους, εκείνη των διαρκών μεταρρυθμίσεων για έναν σοσιαλισμό που θα είναι δημοκρατικός (...)».
Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο συντάκτης της εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης, αφού διαστρεβλώνει πλήρως το Πρόγραμμα και την πολιτική συμμαχιών του Κόμματος, καταλήγει να ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ βελτιώνει τη ζωή του λαού με τα μέτρα που παίρνει και σε αυτό προσπαθεί να βάλει εμπόδια το ΚΚΕ!
Η «Εφημερίδα των Συντακτών», σε ρεπορτάζ τη Δευτέρα με τίτλο «Μεγαλύτερη και ανανεωμένη η νέα Κεντρική Επιτροπή», παραθέτει τη νέα σύνθεση της ΚΕ και της ΚΕΟΕ και ανάμεσα στα άλλα ο συντάκτης της (;) μοιράζεται με τους αναγνώστες την εξής ευφάνταστη ιστορία που κατέβασε από το μυαλό του: «Μέχρι την έναρξη του Συνεδρίου οι πληροφορίες ανέφεραν ότι είναι πιθανό να μειωθεί ο αριθμός των μελών της ΚΕ, ώστε η ηγετική ομάδα να αφήσει ισχυρό το στίγμα της στη σύνθεση του οργάνου. Αντ' αυτού σημειώθηκαν πολλές αποχωρήσεις από την παλιά ΚΕ, αλλά και πολλές προσχωρήσεις στελεχών της νεότερης γενιάς».
Έχει ενδιαφέρον, πάντως, ότι η «Εφ.Συν.», την περασμένη Πέμπτη, επικαλούνταν για τις πληροφορίες της τους... «γνωρίζοντες τα του Περισσού». Φαίνεται όμως ότι είτε αυτοί οι «γνωρίζοντες» έπεσαν - για άλλη μια φορά - έξω ή απλά η εφημερίδα βρήκε ένα ακόμα σενάριο για να δημιουργήσει άλλους συνειρμούς. Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε... Στο φύλλο του Σαββατοκύριακου η «Εφ.Συν.» έχει ολοσέλιδο ρεπορτάζ με τίτλο: «Η ιστορία του ΚΚΕ μέσα από τα συνέδριά του».
Τα ΝΕΑ στο φύλλο της Δευτέρας, σε ρεπορτάζ με τίτλο «Κουτσούμπας ξανά σε Συνέδριο - μπετόν», γράφουν: «Όλα τα ρεκόρ χρόνου και πρωτοφανούς συνοχής έσπασε το 20ό συνέδριο του ΚΚΕ, στο οποίο δεν υπήρξαν εκπλήξεις και αναπάντεχα (...) Το μεγάλο στοίχημα του ΚΚΕ είναι η ισχυροποίηση του Κόμματος και οι δεσμοί του με το μαζικό κίνημα». Ενώ η ίδια εφημερίδα στην έκδοση του Σαββατοκύριακου έχει δισέλιδο ρεπορτάζ με τίτλο «10 ιστορίες από το Συνέδριο του ΚΚΕ», όπου καταγράφει τις στιγμές που ξεχώρισε ο συντάκτης, όπως: «Ο στόχος για κόμμα παντός καιρού», «η θέση για το ευρώ», «οι σχέσεις με το ΣΥΡΙΖΑ» κ.λπ.
Τέλος, από τα φύλλα της Δευτέρας, το «Εθνος» σχολιάζει «Συνέδριο χωρίς εκπλήξεις» και η «Δημοκρατία» αναγγέλλει την επανεκλογή του Δ. Κουτσούμπα στη θέση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου