Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Για το Συνέδριο

Γιώργος Βαγγελάκος
ΚΟΒ Ταμπουρίων

Σύντροφε «Ριζοσπάστη»,
Μεγάλη χαρά, υπερηφάνεια, αλλά και ανυπομονησία κατέχει το οργανωμένο κομμάτι της πρωτοπορίας μας. 30 Μάρτη έως 2 Απρίλη συνέρχεται το 20ό Συνέδριο του Κόμματός μας και όλη η προσοχή μας στρέφεται προς την κατεύθυνση της εμπέδωσης αυτού του μεγάλου γεγονότος. Ενός γεγονότος που θα φέρει με τις αποφάσεις του το Συνέδριο αυτό, τις καινοτομίες και τις τολμηρές αποφάσεις για τις επαναστατικές διαδικασίες προς όφελος της εργατικής τάξης και αυτό μας γεμίζει χαρά, γιατί η άρχουσα τάξη μέσα στην καπιταλιστική κοινωνία που ζούμε, θέλει την εργατική τάξη με το κεφάλι ακόμα πιο σκυμμένο. Τρέμουν μόνο με την ιδέα ότι πλησιάζει ο καιρός να χάσουν την εξουσία από εκείνους που παράγουν τον πλούτο.
Ομως, αυτό είναι νομοτέλεια, ο ρους της Ιστορίας δεν γυρίζει πίσω, αλλά προχωρώντας μπροστά αφήνουμε τα λάθη, τις αδυναμίες και τις εσωστρέφειες - όπου υπάρχουν - και με αισιοδοξία προχωράμε προς το μέλλον. Το μέλλον που ανήκει στη νέα γενιά, χωρίς τα αποκαΐδια και τον σκοταδισμό, χωρίς την ανασφάλεια και τον φόβο που προκαλούν τα γεράκια που κράζουν πάνω από τη ζωή μας για να μας έχουν υποταγμένους.

Σύντροφοι, «οι καιροί ου μενετοί», που έλεγαν οι παλιότεροι, οι αποφάσεις που παίρνονται τόσο μέσα στη χώρα μας, όσο και αυτές που μας έρχονται από την ΕΕ και που κάθε λίγο και λιγάκι μάς έρχονται οι θεσμοί για να «υπενθυμίσουν» ότι πρέπει να παίρνονται και άλλα μέτρα σε βάρος της λαϊκής οικογένειας, με νέες απολύσεις, με ακρίβεια, με φόρους, με τη δραστική μείωση μέχρι την κατάργηση των συντάξεων κύριων και επικουρικών. Χρήματα, αίμα και ιδρώτας των συνταξιούχων και στα λόγια τους ότι χρήματα δεν υπάρχουν. Χρήματα υπάρχουν, αλλά βρίσκονται στα σεντούκια των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και όλων εκείνων των αεριτζήδων που τρέφονται σαν τις ύαινες από τη σάρκα και το αίμα των εργατών και των συνταξιούχων.
Σύντροφοι,
Είμαι αισιόδοξος, όχι μόνο γιατί εμείς πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, αλλά γιατί και η αισιοδοξία είναι που μας κρατάει όρθιους και για τον επιπρόσθετο λόγο ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που με την πολιτική του, πολιτική Ειρήνης ζητάει να έλθουν όλα τα στρατεύματα που βρίσκονται εκτός Ελλάδας, γιατί η συμμετοχή της Ελλάδας στους διάφορους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς συμβάλλει στους πολέμους που γίνονται για τη μοιρασιά της λείας ανάμεσα στους καπιταλιστές. Η πολιτική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ με τον Καμμένο, υπάρχει ο φόβος να μας κάψει όλους, προς μεγάλη τέρψη της ΝΔ και των υπολοίπων κομμάτων που σαν τον κροκόδειλο, χύνουν κροκοδείλια δάκρυα, μπας και αναρριχηθούν στα κυβερνητικά έδρανα. Είναι όλοι τους ινστρούχτορες!
Το ΚΚΕ, λοιπόν, είναι αυτό που με επιμονή και υπομονή, σιγουριά και σταθερότητα και με τις επαναστατικές διαδικασίες, παλεύει για να εκλείψουν τα αίτια των πολέμων, για να υπάρχει ΕΙΡΗΝΗ. Γιατί μόνο η σοσιαλιστική κομμουνιστική κοινωνία εξασφαλίζει ειρήνη, δουλειά, μόρφωση, εξασφαλισμένα τα μέσα για τους συνταξιούχους, για την Υγεία, την Πρόνοια κ.λπ. Για αυτό είμαστε αισιόδοξοι και για αυτό λυσσάνε όλοι τους και για αυτό όλα τα ΜΜΕ το αποσιωπούν ή δίνουν λίγη σημασία, τόσο τα ιδιωτικά, όσο και τα λεγόμενα κρατικά, όπως η ΕΡΤ.
Ζήτω, λοιπόν, το ΚΚΕ, που με το Συνέδριό του αυτό και τις αποφάσεις που θα πάρει θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για καλύτερη δουλειά στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, προκειμένου να κερδηθούν με τις ιδέες του σοσιαλισμού - κομμουνισμού.
Συντροφικά,


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου