Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Ο Αθλητισμός να γίνει υπόθεση της ΚΟΒ

Δημήτρης Πασχάλης
ΚΟΒ Μενιδίου

Είναι η τρίτη φορά που παρεμβαίνω στο δημόσιο διάλογο των Συνεδρίων του Κόμματος. Την πρώτη φορά στο 10ο Συνέδριο, μέσω της ΚΟΒ Βόρειας Αττικής κι αφορούσε τα χαρακτηριστικά των δασκάλων κομμουνιστών συνδικαλιστών. Η πρόβλεψη αυτή επαληθεύτηκε με τη στάση των οπορτουνιστών στα μετέπειτα χρόνια. Τη δεύτερη φορά στο 12ο Συνέδριο, μέσω της ΚΟΒ Αυστρίας (Βιέννη) κι αφορούσε τη λειτουργία των ελληνικών σχολείων του εξωτερικού. Αυτήν τη φορά στο 20ό Συνέδριο. Θέλω να τονίσω τη συνειδητή συμμετοχή των μελών του Κόμματος και της ΚΝΕ στον αθλητισμό. Προσπαθούμε να υλοποιήσουμε το περιεχόμενο των συνθημάτων μας «πρώτοι στα μαθήματα - πρώτοι στον αγώνα» και «Κόμμα παντός καιρού», έτσι επιβάλλεται ο σχεδιασμός της καθημερινότητάς μας να περιλαμβάνει και την άσκηση ενός αθλήματος. Αυτό να ξεκινήσει από το Πολιτικό Γραφείο και την ΚΕ μέχρι την ΚΟΒ.
Στο χώρο ευθύνης της ΚΟΒ Μενιδίου υπάρχει ομάδα δρομέων και μαραθωνοδρόμων, που συμμετέχουν και μέλη του Κόμματος. Αυτοί θα μπορούσαν να χρεωθούν από την ΚΟΒ το συντονισμό τέτοιων ομάδων. Βλέπουμε στα Φεστιβάλ της ΚΝΕ να συμμετέχουν λίγοι δρομείς στους αθλητικούς αγώνες δρόμου. Ο αθλητισμός σε απαλλάσσει από το κάπνισμα, το αλκοόλ, την παχυσαρκία κι αποκτάς γρήγορα αυτοπειθαρχία και ηθικές αξίες.

Μετά το 18ο Συνέδριο του Κόμματος, πατάμε πιο γερά, πιο αποφασιστικά, πιο πλατιά, πιο θαρρετά, περισσότερο ποιοτικά και ιδεολογικά στο δρόμο της ρήξης και της σύγκρουσης με τον καπιταλισμό για το συνειδητό στόχο μας το σοσιαλιστικό - κομμουνιστικό.
Καλή επιτυχία στο 20όΣυνέδριο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου