Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017

Σκέψεις μπροστά στο 20ό Συνέδριο

Λυκούργος Τσιρίκος
Παλαιό Φάληρο

Αγαπητοί Σύντροφοι,
Καταρχήν σφίγγω νοερώς τα χέρια των μελών της Κεντρικής Επιτροπής και όλων αυτών που κάνουν πράξη αυτά που διδάσκονται από την Κεντρική Επιτροπή μέσα στις ΚΟΒ και τις ΟΒ. Το δεύτερο που έχω να σας πω είναι ότι αφού απέχω από την κομματική ζωή και δράση (δουλεύω μόνος μου, με τον κόσμο που έχω επαφές και συναντώ), είναι φυσικό να μη μου είναι εύκολο να πω και να προτείνω μέτρα για τη βελτίωση της παρέμβασης του Κόμματος στις μάζες. Συναντώ μέσα στα καφενεία και στα μέσα μεταφοράς κόσμο μουδιασμένο και φοβισμένο να μιλάει με κομμουνιστή. Κάνω μια σκέψη ότι κομμουνιστής που δεν εκπέμπει περηφάνια στους γύρω του δεν θα καταφέρει να κάνει δουλειά. Το Κόμμα πρέπει να οπλίζει και να ξαναοπλίζει συνεχώς με θάρρος τους συντρόφους μας για το ποιοι είμαστε. Γιατί είμαστε εμείς αποκλειστικά, αυτοί που αγαπάμε το λαό, τα συμφέροντά του και τον πόνο του και αυτό πρέπει να το εκπέμπουμε με τρόπο που αυτός που στην εξόρμηση, στην κουβέντα και στο δρόμο μας γύρισε την πλάτη και έφυγε, να σκεφτεί μετά «πού θα ξαναβρώ τον κομμουνιστή που μου τα είπε». Τα μέλη του Κόμματος δούλευαν και δουλεύουν πάντα ψυχωμένα για να προχωρήσει το Κόμμα μπροστά, αλλά παραμένει υποχρέωση των στελεχών να εμπνέουν
ουσιαστικά και κατάφατσα τα μέλη των ΚΟΒ έτσι ώστε ο κόσμος που δεν μας βλέπει με πανοπλίες και άρματα, αλλά να φοράμε την τραγιάσκα, με τον τρόπο που θα του μιλήσουμε να καταλάβει ότι την ασπίδα και το δόρυ τα έχουμε μέσα στην καρδιά μας, γιατί τα έχουμε μέσα στην καρδιά μας.
Χαίρομαι πολύ που η Κεντρική Επιτροπή κατέβαλε μεγάλο κόπο και ανέδειξε πλατιά την ηρωική 100χρονη δράση του Κόμματος, που αναδεικνύει συνεχώς τη δράση του ΔΣΕ, του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, της ΟΠΛΑ, των φυλακισμένων και εξορισμένων, που τιμάει με κάθε ευκαιρία τους αλύγιστους της ταξικής πάλης για να διαπλάθονται αγωνιστικά και οι νέες γενιές. Ομως, δεν έχω παρατηρήσει μέσα σε όλα αυτά καμία αναφορά στην οργάνωση της Μαζικής Λαϊκής Αυτοάμυνας, της ΜΛΑ, που δεν ήταν 3 γράμματα χύμα, αλλά δημιουργήθηκε και λειτουργούσε ως οι εφεδρείες του ΔΣΕ στις πόλεις. Είναι ένα κομμάτι του κινήματος που πρέπει και αυτό να ερευνηθεί και να αναδειχθεί, ώστε να γίνεται πιο ολοκληρωμένα και συμπληρωμένα η ανάδειξη της ιστορίας του ΔΣΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου