Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Με σιγουριά και αισιοδοξία

Βασίλης Τσιρτσώνης
ΚΟΒ Επ/τιών Αυτ/τών ΚΟ Αττικής

Με σιγουριά και αισιοδοξία το ΚΚΕ πηγαίνει προς το 20ό Συνέδριό του. Το Κόμμα, η ΚΝΕ και η πρόταση εξουσίας προς τους εργαζομένους και τα λαϊκά στρώματα θα βγουν σίγουρα ενισχυμένοι, όπως και η ιδεολογικοπολιτική θωράκιση των μελών και φίλων του Κόμματος, για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, για τη λαϊκή συμμαχία και εξουσία.
Το Συνέδριό μας διεξάγεται με την καπιταλιστική κρίση να ταλανίζει τη χώρα μας και την παγκόσμια καπιταλιστική οικονομία.
Καπιταλιστική κρίση... Τις αιτίες κρύβουν και συσκοτίζουν οι εκμεταλλευτές, με κάθε τρόπο και παραπλάνηση.
Καπιταλιστική κρίση υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου, που λιμνάζει παρκαρισμένο, χωρίς να επενδύεται γιατί δεν είναι εξασφαλισμένη, διευρυμένη η αναπαραγωγή του, με επιθυμητή, σίγουρη και γρήγορη κερδοφορία.
Κρύβουν επίσης με λύσσα ότι για το ξεπέρασμά της μόνο ένας τρόπος υπάρχει ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ. Καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων και τμήματα κεφαλαίου, με πρώτη όμως την εργατική δύναμη, με απαξίωσή της σε απόλυτη και σχετική φτώχεια, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας για φτηνή εργατική δύναμη.
Ανισομετρία και παγκοσμιοποίηση οξύνουν τις αντιφάσεις και αντιθέσεις (νομοτέλειες) της εκμεταλλευτικής βάρβαρης καπιταλιστικής οργάνωσης της οικονομίας. Η ανισομετρία οξύνει την αναρχία παραγωγής του καπιταλισμού, κάνοντας ανεξέλεγκτη τη διέξοδο και το κόστος της κρίσης για τους καπιταλιστές.

Η παγκοσμιοποίηση (ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ) από παράδεισος διακίνησης των τεσσάρων ελευθεριών μετατρέπεται σε κόλαση στο πεδίο μάχης της ανταγωνιστικότητας των ιμπεριαλιστών.
Στο λαό επιτρέπουν την τύχη του χειροκροτητή ή ψηφοφόρου χωρίς καμία πίστη στη δύναμή του, όταν μέρα - νύχτα τον διαπαιδαγωγούν, εκπαιδεύουν στο συμβιβασμό, υποταγή, μοιρολατρία. Εκπαιδεύεται από την κοιλιά της μάνας του από τους ιδεολογικούς μηχανισμούς του συστήματος (σχολείο - εκκλησία - ΜΜΕ κ.ά.) στην ρηχότητα της σκέψης, με τον ανορθολογισμό και τον κατακερματισμό της να κυριαρχεί σε όλα τα επίπεδα. Η αποθέωση του ΤΙΠΟΤΑ και η αποχαύνωση γίνονται κριτήριο αξιολόγησης και υπέρτατη αξία.
Δυστυχώς, για το Κόμμα και το κίνημα, τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα και σύνθετα, οι λαοί δεν κοιμούνται ούτε είναι αφελείς, είναι διαπαιδαγωγημένοι, στη λογική του Ηγέτη σωτήρα, στη λογική του μικρότερου κακού, του συμβιβασμού κι αυτό κάνει πιο δύσκολη την προσπάθεια ταξικής συνειδητοποίησής του.
Η δε αστική και οπορτουνιστική διανόηση υπερασπίζεται την τάξη της με ταξικό μίσος, σε κάθε έκφραση του οργανωμένου εργατικού κινήματος και κυρίως την πρωτοπορία του ΚΚΕ.
Δεν του συγχωρούν οι εχθροί του, ότι στην 99χρονη Ιστορία του, ποτέ δεν πρόδωσε τον αγώνα για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης από την μισθωτή σκλαβιά και δεν δείλιασε ποτέ μπροστά στον όποιο αρνητικό συσχετισμό δύναμης, των εχθρών του.
Προσπαθούν να ξαναγράψουν την παγκόσμια και ντόπια Ιστορία με αντικομμουνισμό και αντισοβιετισμό, ξεπλένοντας το δημιούργημά της, τον ΦΑΣΙΣΜΟ - ΝΑΖΙΣΜΟ, που δεν είναι μια παθογένεια ή στρέβλωση της αστικής ιδεολογίας, αλλά το πραγματικό της πρόσωπο χωρίς φτιασιδώματα.
Για τη στιγμή της σύγκρουσης, για την επιλογή με το κεφάλαιο ή την εργασία; Με τους παραγωγούς και τους δικαιούχους του πλούτου που παράγεται από τους πολλούς ή με τους κηφήνες εκμεταλλευτές;
Τη στιγμή που η εξουσία τους θα βρεθεί στο θανάσιμο γι' αυτούς δίλημμα, πλην ΚΚΕ, η απάντηση είναι χωρίς δισταγμό, για όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, του ιμπεριαλιστικού ΝΑΤΟ, με το κεφάλαιο και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης. Τις κατακτήσεις του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε για την ανθρωπότητα και τους εργαζόμενους, προσπαθούν να παραγράψουν με κάθε τρόπο και μέσο. Την οικοδόμηση του πρώτου εργατικού κράτους, με δουλειά για όλους, Υγεία, Παιδεία, Πολιτισμό, Αθλητισμό, άπιαστα όνειρα για τα λαϊκά στρώματα στον καπιταλισμό.
Το Κόμμα μας έχει σίγουρα μπροστά σε όλα αυτά έναν τιτάνιο αγώνα.
Το Συνέδριό μας, ανάμεσα στα πολλά και σημαντικά που θα εξετάσει, πρέπει να ρίξει όλο του το βάρος στην κατεύθυνση ισχυροποίησης των κομματικών ομάδων σε νευραλγικούς εργατικούς χώρους στρατηγικής σημασίας και για εμάς και για το κεφάλαιο. Με στόχο ισχυρό ΚΚΕ παντού, αλλαγή συσχετισμών στο κίνημα σε βάρος των οπορτουνιστικών και εργοδοτικών δυνάμεων υπέρ των ταξικών συνεπών αγωνιστών.
Με σιγουριά και αισιοδοξία, το Συνέδριό μας θα πετύχει όλους του τους στόχους.
Ζήτω τα 99 χρόνια του ΚΚΕ
Ζήτω τα 100 χρόνια της Μεγάλης Οχτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου